Menu

Vragen/antwoorden

Achats de produits Quo Vadis

Wat betekent Quo Vadis?

Quo Vadis is een Latijnse uitdrukking en betekent: waar ga je naartoe?
De symboliek van de uitdrukking die met een product zoals de agenda wordt verbonden, is zeer sterk. De agenda biedt een antwoord op de vraag in de ruimte, de geografische plaats van de afspraken en de vervlogen en toekomstige momenten uit het leven (meer filosofische dimentie), waar wil je naartoe in je leven? De “te doen” zaken, afspraken, notities die we in onze agenda schrijven bieden ons antwoorden op deze vragen.

Wat betekent het woord agenda?

De term agenda  komt van de gerundium van het Latijnse werkwoord agere (doen, handelen). Hij betekent letterlijk wat er moet worden gedaan of [de zaken] die te doen zijn.
Dit woord agenda wordt nu in het Nederlands gebruikt als benaming van een middel waarmee men “te doen” zaken kan koppelen aan momenten en zo zijn tijd kan organiseren en plannen. Hij kan een papieren of elektronische vorm hebben, maar de papieren vorm is het meest verspreid.
In het Engels betekent agenda de agendapunten of het tijdsgebruik.  Diary is de correcte vertaling van de betekenis in het Nederlands van het woord agenda. In de pers worden deze twee uitdrukkingen echter vaak met hetzelfde woord agenda aangeduid. Er wordt momenteel een debat gevoerd over het al dan niet scheiden van deze twee betekenissen.

Waarom staat er slechts één enkele “n” in Agenda Planing en Ano-Planing?

Agenda Planing en Ano-Planing zijn door Quo Vadis gedeponeerde merken en geen soortnamen. Ze staan voor de identiteit van twee grote uitvindingen van Quo Vadis.
Agenda Planing komt overeen met deze tijdsorganisatie: een week op twee pagina’s met de dagen in kolommen en de “te doen” vakken rechts op de pagina van de agenda.
Ano-Planing, een andere belangrijke uitvinding van Quo Vadis, komt overeen met het jaar op twee pagina’s met de maanden in kolommen.

Tijdens welke periode van het jaar kan ik mij een nieuwe agenda aanschaffen?

 

De producten Nieuw schooljaar (agenda’s en papierwaren) zijn in de winkels beschikbaar vanaf mei-juni.

De producten Kalenderjaar zijn in de winkels beschikbaar vanaf september-oktober.

De Permanente producten (notitieboekjes van het gamma Post Scriptum: Habana, Memoriae…) zijn het hele jaar in de winkel beschikbaar.

Utilisation des produits Quo Vadis

Gebruiks- en onderhoudsvoorwaarden

Om de kwaliteit van wat op het papier geschreven is te behouden, mag u de agenda niet aan een te vochtige omgeving blootstellen.

Ongeacht het covermateriaal dient u te vermijden dat de agenda valt, schokken ondergaat of in contact komt met agressieve stoffen die de markeringen of het product zelf kunnen beschadigen.
De agenda niet aan grote warmte blootstellen (bijv: hoedenplank van auto…).
Nooit reinigingsproducten op basis van solventen op de cover van de agenda of de organizer gebruiken.
U opent de ringen van de organizer door gelijktijdig op de twee uiteinden van het mechanisme te drukken en niet door aan de ringen zelf te trekken.
Een agenda is geen documentenmap. Onze producten zijn zo gebonden dat ze geschikt zijn voor een agenda. Een te grote toevoeging van documenten in de cover of tussen de pagina’s van de agenda kan het product blijvend vervormen en ernstig beschadigen.

Hoe kan ik u advies over de producten geven?

U kunt mij per e-mail: service-conso@quovadis.eu contacteren. Vermeld de betreffende productnaam of -referentie.

 

Consumentenwaarborg

 

Elke agenda of organizer is gewaarborgd tegen productiefouten of gebreken die niet voldoen aan de kwaliteitscriteria van Quo Vadis. Bij een vastgesteld gebrek, kunt u aan de consumentendienst de kosteloze omruiling of vervanging van uw agenda vragen op voorwaarde dat de gebruiks- en onderhoudsvoorwaarden werden gerespecteerd.
Onze producten houden geen bijzonder risico voor de veiligheid van de consument in.
Editions Quo Vadis
Consumentendienst
BP 5301
44477 Carquefou cedex
www.quovadis.eu