Menu

Onze acties en resultaten

Onze acties voor de producten: Quo Vadis ontwerpt zijn agenda’s vanuit een milieubewust streven.

Keuze van chloorarm papier

  • Al het niet-gerecycleerde papier dat QV gebruikt, wordt geproduceerd met chloorarme bleektechnieken (Elementary Chlorine Free).
  • Het gerecycleerde papier dat  Quo  Vadis gebruikt, gaat nog een stap verder. Het wordt chloorvrij gebleekt (Totally Chlorine Free – gebruik van waterstofperoxide).

 

Gebruik van gerecycleerd papier

De agenda’s Equology by Quo Vadis®  zijn gedrukt op  100%  gerecycleerd en recycleerbaar papier. Ze zijn gecertficeerd volgens het Duitse ecolabel Ange Bleu dat waarborgt dat dit papier geen optische bleekmiddelen en 100% gerecycleerde vezels bevat.

Gebruik van plantaardige inkt

Bij de keuze van inkt wordt voorrang gegeven aan plantaardige inkt. Hiermee kan de emissie van solventen in de lucht worden beperkt.

Die inkt vertegenwoordigt ongeveer  40% van de aankopen. De andere gebruikte inktsoorten mogen niet plantaardig zijn omwille van de technische beperkingen van onze drukmachines.

De gebruikte inkt bevat geen zware metalen (zoals lood of chroom), die schadelijk zijn voor de gezondheid.

 

Ecologische covers

Quo Vadis voerde focuspunten ter verbetering van de milieuprestaties van zijn agendacovers in.

Sinds 2008 lanceert Quo  Vadis  een gamma van ecologische agenda’s:  Equology  by  Quo  Vadis.  Die agenda’s zijn ontsproten uit een eco-conceptinitiatief van de onderneming en vertegenwoordigen het milieu-engagement van Quo Vadis.

Het gamma 2011 heeft de volgende ecologische troeven:

  • Het papier is 100% gerecycleerd en Ange Bleu gecertificeerd,
  • De cover is bioafbreekbaar (meer dan  90% van de cover is in overeenstemming met de norm NF EN 13432 afgebroken in 155 dagen),
  • De gebruikte inkt is 100% plantaardig.
  • Deze agenda’s bevatten bijgevolg meer dan 80% gerecycleerd materiaal.

Het gamma agenda’s Oslo wordt gemaakt uit 100% gerecyleerd polypropyleen dat een lager energiegebruik vergt en bijdraagt aan het valoriseren van afval.

Een van de meest verkochte materialen werd gewijzigd zodat het nu 30% gerecycleerd materiaal bevat (voor 99.9% van zijn formaten). Deze meer ecologische covers worden vanaf 2011 verkocht.

 

Een aanbod van vullingen voor agenda’s

Voor de belangrijkste gamma’s van agenda’s die Quo Vadis aanbiedt, bestaan er vullingen zodat onze klanten de cover jaar na jaar opnieuw kunnen gebruiken.

 

De Europese REACH regelgeving

Onze leveranciers zijn onderworpen aan Reach, de regelgeving inzake registratie, evaluatie en beperkingen van chemische stoffen.

Volgens dit reglement moeten de risico’s die deze chemische producten met zich meebrengen, worden geëvalueerd en beheerd en moet er correcte en gepaste informatie aan de gebruikers ervan worden verschaft.

Quo Vadis heeft een strenge opvolging ingevoerd om te waarborgen dat onze leveranciers hun verplichtingen nakomen en ons informeren over de samenstelling van hun materialen.

Een vernieuwend eco-conceptinitiatief

Eco-concept is een initiatief dat streeft naar het beperken van de milieu-impact in elke levensfase van het product, van zijn productie tot aan zijn vernietiging.

Om zijn milieuprestaties te kunnen vergelijken, realiseerde Quo Vadis een eco-conceptstudie voor het gamma Equology  met de hulp van een extern bureau.

Vertrekkende vanuit deze diagnostiek heeft Quo Vadis zowel het ontwerp als de productie aangepast om zijn consumenten zijn eerste gamma agenda’s met een eco-ontwerp aan te bieden.

Bij nieuwe productontwikkelingen wordt een systematische studie uitgevoerd om de milieu-impact van het product te beperken.